Hozzávalók négy személyre:
Negyed kiló csiperke gomba
Egy nagy fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
egy deci fehérbor
egy hámozott paradicsomkonzerv
só, bors, oregano, bazsalikom, petrezselyem
fél kiló száraztészta - nálam farfalle, de pennével is el tudom képzelni
Megpucoljuk a hagymát, a gombát és a fokhagymát. A gombát szeletekre vágjuk, a hagymát a fokhagymát apróra vágjuk. Fogunk egy szép nagy serpenyőt. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon közepes hőfokon üvegesre pároljuk, rádobjuk a gombát, megpirítjuk. Ha már mindkét oldala megpirult a gombaszeleteinknek megfűszerezzük és felöntjük a fehérborral. A hámozott paradicsomot apróra vágjuk, vagy összeturmixoljuk és hozzáöntjük a szósz többi részéhez. Hagyjuk rotyogni.
Feltesszük a tésztának a vizet forrni. Ha már fellforrt megsózzuk (így gyorsabban forr.) Beletesszük a tésztát és al dente-ra, roppanósra főzzük a dobozon található leírás szerint. Leszűrjük és elkeverjük a szószban. Azonnal tálaljuk. Kevés reszelt sajt nem ront rajta :)
Azt hiszem a Páromnak nagyon tetszene, valamikor ki is fogom próbálni!
VálaszTörlésÖrülök neki! :) Majd kíváncsi leszek hogy ízlik, Nektek.
TörlésImádom az ilyen tésztákat:-))
VálaszTörlésÉn is :) Csak egy baj van velük, hogy túl sokat tudok enni belőlük...
TörlésTényleg egyszerű és gyors... mint ahogy Lilla írta, Én is ugyanezt írhatom: a férjem imádja az ilyen ételeket. :)
VálaszTörlésNálunk nemcsak a férjem, de én is imádom a tésztát :), egyáltalán az olasz konyhát!
VálaszTörlésKedves Gabriella és Wanna, köszönöm a megjegyzéseket! Igen, az olasz konyha csodája, hogy úgy tud nagyon finom dolgokat elénk varázsolni, hogy sem nem időigényes, sem nem bonyolult ezért imádom én is. :)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, ezt szívesen kipróbálnám! Szeretem a tésztás ételeket és sokszor annyira nem is kívánom a húst hozzá!
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :) Nekem sem feltétlenül hiányzik a hús a tésztás ételekhez. Sőt általában meglennék heti egy-két húsos nappal, de a férfiak kevésbé tolerálják a húsmentes ételeket.
Törlés