Most gyors ebéd gyanánt készült, de a frittata reggelire, vagy vacsorára is kiváló attól függően, hogy épp mit teszünk bele. Mint az olasz ételek általában ez ismét remekül variálható és csak néhány hozzávalót igényel.
| Így fest egy egyszemélyes adag |
2 tojás
Néhány mini mozzarella golyó
Sonka- nálam még mindig húsvéti, ebből egy vastagabb szeletet kockáztam
kevés spenót - kb 100 g
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió, snidling
Az autentikus változathoz olyan serpenyőre lett volna szükségem, amit utána be tudok tolni a sütőbe, de az most éppen nem volt kéznél, így sima serpenyőben fonnyasztottam meg az apróra vágott spenótleveleket a felszeletelt fokagymával, majd áttettem egy kivajazott hőálló tálba.
Felkockáztam a sonkát és mivel ez már főtt sonka, így pirítás nélkül tettem a spenót mellé. Darabokra tépkedtem pár mozarella golyót és ezt is szépen elrendezgettem a tálban.
A tojásokat alaposan elkevertem (ha lett volna tejszínem, akkor egy két kanállal azt is teszek hozzá) kicsit sóztam, őröltem bele egy kevés borsot, szórtam bele egy kis snidlinget, elkevertem, majd ráöntöttem a tálban sorakozó finomságokra.
Betoltam az egészet a forró sütőbe és 200 fokon hőlégkavaráson negyed óra alatt szép pirosra sütöttem.
A variációk lehetősége határtalan: Sonka helyett mehet bele bacon, hagyma, paradicsom, cukkini, vagy mindez vegyesen. Mikor mit találunk a hűtőben. Ha nincs mozzarellánk, bármilyen sajtot reszelhetünk bele a tojásba is ízesítésképpen.
Ezt holnap reggelire el bírnám képzelni... Tetszik! Kifejezetten tetszik! :) Fincsi lehet. :P
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik :) Tényleg fincsi volt.
TörlésNekem Ő is tetszik...:)
VálaszTörlés