2014. december 1., hétfő

Adventi koszorú és recept ajánló az ünnepekre



Idén is eljött az adventi időszak, így gondoltam megosztom veletek a saját gyártású (na jó félig, mert Hugi nélkül nem ment volna) adventi koszorúnk fényképét és egyben összeszedem, hogy mi kerül idén is a karácsonyi asztalra. Nem hiszem, hogy lesz kedvem új süteményeket kipróbálni, inkább maradunk a jól bevált recepteknél. Szóval az alábbiak vannak tervbe véve:

Először is beiglit kell sütni, méghozzá diósat, mákosat és gesztenyéset. Előre is el lehet készíteni, mert sokáig eláll.


A finom puha mézeskalács szintén megsüthető és kidekorálható jó előre.


Tojásfehérje hasznosításhoz ideális, és egyébként is nagyon finom a csokis-diós habcsók.


Végül pedig a legegyszerűbb és legfinomabb aprósütemény: a hókifli is biztos befutó idén is. Igyekszem majd a tavalyinál szebb képeket készíteni róla.


Ami viszont csak frissen jó és nálunk minden évben a menü része, az a borleves.


A fentieken kívül még disznótoros, töltött káposzta és töltött pulyka is lesz, természetesen más-más napokon. Azt hiszem nem árt elkezdeni egy kis plusz mozgást, illetve a spórolást a bevásárlásokhoz...

2 megjegyzés:

  1. Nem rossz ajánlat:) Az Adventi koszorúd pedig igazán csinos!
    Békés, nyugodt Adventet kívánok!!

    VálaszTörlés