Idén is eljött az adventi időszak, így gondoltam megosztom veletek a saját gyártású (na jó félig, mert Hugi nélkül nem ment volna) adventi koszorúnk fényképét és egyben összeszedem, hogy mi kerül idén is a karácsonyi asztalra. Nem hiszem, hogy lesz kedvem új süteményeket kipróbálni, inkább maradunk a jól bevált recepteknél. Szóval az alábbiak vannak tervbe véve:
Először is beiglit kell sütni, méghozzá diósat, mákosat és gesztenyéset. Előre is el lehet készíteni, mert sokáig eláll.
A finom puha mézeskalács szintén megsüthető és kidekorálható jó előre.
Tojásfehérje hasznosításhoz ideális, és egyébként is nagyon finom a csokis-diós habcsók.
Végül pedig a legegyszerűbb és legfinomabb aprósütemény: a hókifli is biztos befutó idén is. Igyekszem majd a tavalyinál szebb képeket készíteni róla.
Ami viszont csak frissen jó és nálunk minden évben a menü része, az a borleves.
A fentieken kívül még disznótoros, töltött káposzta és töltött pulyka is lesz, természetesen más-más napokon. Azt hiszem nem árt elkezdeni egy kis plusz mozgást, illetve a spórolást a bevásárlásokhoz...
Nem rossz ajánlat:) Az Adventi koszorúd pedig igazán csinos!
VálaszTörlésBékés, nyugodt Adventet kívánok!!
Köszönöm, viszont kívánom!
Törlés