2013. május 29., szerda
Hétköznapi gyors vacsora
A hétvégi pörkölt mellől maradt némi nokedli, ebből kerítettem magamnak a képen látható vacsit, ami meglepően finomra sikeredett.
Hozzávalók egy személyre:
egy tányérnyi nokedli
2 fej gomba
2 vékony szelet szalonna
1 kis répa
1 nagy gerezd fokhagyma
2 evőkanál tejszín
2 evőkanál fehérbor
só, bors, snidling
A gombát megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük. A répát is megtisztítjuk és a szalonnával, illetve a fokhagymával együtt apróra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a nokedlit és alaposan rápirítunk, majd meglocsoljuk a borral, a tejszínnel, fűszerezzük, összekeverjük és pár percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
Frissiben jó étvággyal elfogyasztjuk egy pohár száraz fehérbor kíséretében és megveregetjük a vállunkat, hogy megint nem dobtunk ki semmit :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése