2012. december 29., szombat
Házi rafaello golyó - Nemcsak karácsonyra
A Raffaello receptjét párom egy barátjától kaptuk, s nagy várakozásokkal estünk neki az elkészítésének. Kicsit nehezen állt össze a massza, de darált keksszel lehetett segíteni a dolgon. Valószínűleg az volt a gond, hogy margarint használtunk vaj helyett, agy a receptet már vajjal írom.
Hozzávalók egy nagy adaghoz kb. 40-45 golyóhoz:
300 g cukor,
360 g tejpor,
250 g kókuszreszelék,
250 g vaj,
Kb. 40 szem (lehetőleg hántolt) mandula vagy mogyoró
kókuszreszelék a forgatáshoz
Szűk 1dl vízből a cukorral szirupot főzünk és kihűtjük. A vajat összekeverjük a kókuszreszelékkel és a tejporral.
Fokozatosan hozzá adjuk a hideg szirupot. Golyókat formálunk a masszából. A közepébe mandula vagy mogyoró kerüljön. Ha kevésnek érezzük a szárazanyagot, adjunk hozzá egy kis darált kekszet.
A kész raffaello golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Az eredmény egy egyszerű és finom (bár kicsit tömény) sütés nélküli édesség. Ez egy elég nagy adag, mi fél adagot készítettünk.
Kb. 10 éve kaptam egy rafaello receptet az egyik unokatesómtól... azóta sem készítettem el. Ideje lenne elővenni és leporolni. :)
VálaszTörlésCukik a kis golyóid! :D :D
Boldog új évet kívánok!! :)
Köszönöm szépen! BUÉK neked is! :)
Törlés