Hozzávalók a tésztához:
300 g liszt
150 g vaj, vagy 100 g. zsír
fél csomag sütőpor
2 tojás sárgája
100 g cukor és annyi tejföl, amivel nyújthatóvá válik.
2 evőkanál rum, vagy citrom lé
csipet só
A hozzávalókból se nem kemény se nem lány tésztát gyúrunk. Ez egy finom omlós tészta készíthető vele az almáson kívül másmilyen gyümölcsös, vagy túrós lepény, vagy pite is.
A tésztát kétfelé osztjuk. Felét elnyújtva bele helyezzük a tepsibe, rásimítjuk a tölteléket, és a tészta másik kinyújtott felét ráhelyezzük, majd villával megszurkáljuk.
300 g reszelt alma
50 g mazsola (elhagyható, lehet helyette kicsit több reszelt alma)
2 evőkanál őrölt fahéj
Kristálycukor ízlés szerint ( ne legyen nagyon édes)
A tölteléket lassú tűzön megpirítjuk. A tésztára kihűlt állapotban tesszük.
Hozzávalók a töltelékhez:
300 g reszelt alma
50 g mazsola (elhagyható, lehet helyette kicsit több reszelt alma)
2 evőkanál őrölt fahéj
Kristálycukor ízlés szerint ( ne legyen nagyon édes)
A tölteléket lassú tűzön megpirítjuk. A tésztára kihűlt állapotban tesszük.