Ez egy nagyon könnyed, nyári gyümölcsleves. Ebben a hőségben eszméletlenül jólesett. Ráadásul egyszerű, nem kell vele vacakolni.
egy levesestányérnyi cseresznye kimagozva
fél liter víz
egy csomag vaníliás cukor
egy evőkanál méz
fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
1 dl natúr joghurt
A magozott cseresznyét a vízzel, a fűszerekkel és a vaníliás cukorral felforraljuk. Én ehhez a mennyiséghez egy rúd fahéjat és hat szem szegfűszeget használtam. Forralás után lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a mézet. Hagyjuk kihűlni a forralt cseresznyét. (Ez ebben a melegben legalább egy óra.) Ha teljesen kihűlt, a joghurtba belekeverünk egy merőkanállal a cseresznyés léből és homogénre keverjük. Ezután hozzáöntjük a joghurtos levet és elkeverjük. Szép homogén, megfelelő sűrűségű, nagyon könnyű és nem túl édes leves az eredmény. Nekem nagyon bejött.
Az ötletért, hogy joghurttal sűrítsük be a levest - és így habarás, meg minden más macera nélkül készítsük ezt a finomságot - hálás köszönet a teniszfagyi.blogspot.hu szerzőjének, az alapreceptet ott találtam, aztán a saját szám ízére formáltam egy picit.